VOCHTPROBLEMEN EN SCHADE OPLOSSEN
Vochtproblemen in en om de woning, in uw bedrijfsgebouw, een appartementencomplex. Overal zijn er wel problemen te vinden veroorzaakt door indringend vocht. Wij lossen ze voor u op.
Oorzaken vochtschade
Vocht, soms in combinatie met zouten, is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor lelijke schade aan muren, gevels, vloeren, plafonds. Vochtschade is vaak een combinatie van de volgende factoren:
- Lekkages leidingen en riolen
- Optrekkend vocht
- Zijdelings doorslaand vocht
- Hygroscopisch vocht (door muurzouten)
- Condensatie door slechte ventilatie of door koudebrugvorming
- Regen en spatwater belasting
- Maaiveld doordringing van regenwater
- Scheuren en breukvorming in en aan gebouwen
- Porositeit en erosie van bouwmateriaal
Enkele FAQ's
-
Wanneer kunnen wij uw muren injecteren?
Wij kunnen uw muren injecteren bij problemen zoals optrekkend vocht, zijwaarts trekkend vocht, of bij het afdichten van scheuren en naden. Het gebruik van silicaat injecties zorgt voor een effectieve vochtbarrière in uw muren. Voor het waterdicht maken van naden en kieren zijn injecties met PU- of epoxyhars de ideale oplossing.
-
Waarom uw kelder waterdicht maken een slimme keuze is
Een droge kelder biedt talloze voordelen: u kunt de ruimte weer optimaal benutten, bespaart op stookkosten en voorkomt nare geuren, schimmelvorming en de gezondheidsproblemen die daarmee gepaard gaan. Bovendien behoudt of verhoogt u de waarde van uw pand, wat gunstig is als u het ooit wilt verkopen of verhuren.
-
Waarom is het belangrijk om uw gevel te impregneren?
Door uw gevel te impregneren, beschermt u deze tegen het binnendringen van regenwater. Het maakt de gevel waterafstotend, zodat vocht geen kans krijgt. Heeft u spouwmuurisolatie laten plaatsen? Dan is het altijd nodig om uw gevel te impregneren om regen buiten te houden.
- Waarom injecteren we scheuren en breuken d.m.v. harsinjectie? De hars zorgt voor een flexibele waterdichting!
- Waarom reinigen en conserveren problemen voorkomt? Reinigen & conserveren van oppervlakken van bijvoorbeeld een baksteen of beton gevel, zorgt dat het oppervlak langer vrij van alg, schimmel en vuilaanslag blijft, tevens hebben veel conserveringsproducten water/vochtregulerende werking.
- Waarom betonreparatie bij vochtschade? Het conserveren & repareren van betondelen, hierdoor blijf de betonconstructie beschermd tegen erosie en corrosie.
- Waarom coaten van vloeren na waterschade of vochtschade? Het re-coaten van (giet)vloeren, door vloeren te re-coaten en te renoveren bespaard u de aanschaf van een volledig nieuwe vloer!
Luchtvochtigheid zomer-winter
Een gemiddelde relatieve luchtvochtigheid in een woning in de zomer kan normaal gesproken 60 – 65% zijn.
Echter een gemeten relatieve luchtvochtigheid in de zomer van boven de 70% duidt op een vochtprobleem.
In de wintermaanden is een relatieve luchtvochtigheid in een woning van 30 – 35% als normaal te beschouwen. Meten we in koude winterperiode in een woning een relatieve luchtvochtigheid van 60% of meer, dan is er sprake van een ernstig vochtprobleem.
Voor vochtproblemen in de badkamer kunt u een luchtontvochtiger kopen.
Wij kunnen de problemen permanent oplossen.
Kijk hieronder voor onze mogelijkheden:
- Preventie vochtschade
- Maaivelddichting
- Optrekkend vocht
- Injecteren muren
- Doorslaand vocht
- Kelder-afdichting binnenzijde
- Kelder-afdichting vloer
- Buisdoorvoeringen dichten
- Kelder-afdichting buitenzijde
- Gevel impregneren